قطعه ای از بهشت
به هیچ چیز معتاد نشوید الا عشق الهی . « فایند »
به هیچ چیز معتاد نشوید الا عشق الهی . « فایند »
شنبه 93/08/17
کوفته تبریزی یکی از غذاهای مشهور ایران و متعلق به شهر تبریز است. انواع کوفته در نقاط مختلف خاورمیانه تهیه میشود و نقطه تمایز کوفته تبریزی بیشتر در طرز تهیه و مواد استفاده شده در آن است.
در این غذا از انواع سبزیجات معطر استفاده میشود و بهطور سنتی گوشت این کوفته در یک هاون سنگی و با دستههاونی چوبی کوبیده شده و رفته رفته سبزیجات و لپه به آن اضافه میگردد. ولی اخیرا گاهی گوشت چرخ کرده نیز برای آسانتر نمودن کار استفاده میشود. در آخر تخممرغ آبپز، گردو و آلو خشک داخل آن گذاشته و با مخلوطی از پیازداغ و زرشک تزئین میگردد. داخل آب این غذا از رب گوجه فرنگی و زعفران به عنوان چاشنی استفاده میشود.
مواد لازم :
گوشت را با آسیاب خرد کنید (چون چسبندگی فوق العاده ای پیدا می کند که با چرخ گوشت امکان پذیر نیست)
لپه پخته نیم کوب شده یک فنجان
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری
برنج نیم پز شده یک دوم فنجان
تخم مرغ کامل ۲ عدد
پیاز رنده شده یک دوم فنجان
تره و مرزه خرد شده یک دوم فنجان
روغن ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه،نمک وفلفل به قدر کافی
مواد داخل کوفته:
پیاز سرخ شده ۲قاشق سوپخوری
مغزگردو خرد شده یک دوم فنجان
زرشک ۲قاشق سوپخوری
تخم مرغ آبپز ۲-۱ عدد
خلال بادام ۲قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
در ظرف بزرگی گوشت چرخ کرده ، پیاز رنده شده، تره ، مرزه ، تخم مرغ ها ، لپه ، برنج ، نمک و فلفل و زردچوبه را مخلوط کرده و با گوشت کوب در حدود ۶-۵ دقیقه می کوبیم تا مایع کوفته چسبندگی پیدا کند و سپس وسط مایع گوشتی را کمی باز کرده و مواد داخل کوفته را (که میزان آنها در بالا گفته شده است)درون آن قرار داده و در حالی که دستمان را با آب آغشته می کنیم، تکه های گرد شده را خوب غلطانده و در قابلمه مناسبی روغن و رب را کمی تفت می دهیم (این کوفته را معمولا به بزرگی یک پرتقال درشت درست می کنند و گاهی هم ممکن است آنقدر آن را بزرگ تهیه کرد که یک جوجه را داخل آن گذاشت در اینصورت باید پارچه نازک سفیدی را داخل پیاله بزرگی بیندازیم و مایه را داخل پارچه به بزرگی همان پیاله به شکل گرد آماده کنیم و در وسط مایه جوجه پخته استخوان گرفته و سایر مواد را قرار بدهیم در هر حال موادی که میل داریم داخل کوفته بریزیم باید کاملا در کوفته پوشیده بماند) و ۳ لیوان آب اضافه کرده و بعد از جوش آمدن شعله را ملایم کرده و کوفته را به آرامی درون قابلمه قرار می دهیم و در دیک را نمی گذاریم چونکه کوفته بلافاصله ترک برمی دارد.
زمانی که یک طرف کوفته خودش را گرفت، به آرامی آن را بر می گردانیم و می گذاریم طرف دیگر آن خودش را بگیرد و پخته شود.اگر کوفته به آب بیشتری نیاز داشت، کمی آب گرم به آن اضافه کنیم تا کاملاً کوفته پخته و سس آن کمی غلیظ شود.
برای اینکه کوفته های شما در آب از هم نپاشد:
۱. قدری آرد و تخم مرغ به مواد آن بیافزائید
۲. می توانید مقداری عدس خام را چرخ کرده و در موادتان از آن استفاده کنید
۳. پس از گلوله کردن کوفته ها و قرار دادن در قابلمه،حرارت آتش را زیاد کنید تا بجوشد و سپس کم کنید تا با آرامش بپزد.